Tweetalig onderwijs

Op de Visserschool geven we minimaal 30% en maximaal 50% van de tijd les in het Engels. De overige lessen vinden plaats in het Nederlands. Daarmee zijn wij de enige basisschool in Amsterdam die deze vorm van tweetalig onderwijs verzorgt. Gewone lessen als aardrijkskunde en geschiedenis worden in het Engels gegeven. Dat is dus iets anders dan Engelse les!

De start van ons tweetalig onderwijs was op 18 augustus 2014. Vanaf dat moment wordt het trapsgewijs ingevoerd. Het is dus niet zo dat plots de hele school gedeeltelijk les krijgt in het Engels. Ouders die hun kind voor de Visserschool inschrijven weten van het tweetalig onderwijs en kiezen hier bewust voor. Overigens zijn er geen speciale voorwaarden voor inschrijving: alle kinderen zijn welkom.

Vanaf schooljaar 2014 – 2015 geeft een near-native speaker onderwijs in het Engels, om te beginnen in groep 1 en 2. Op het moment dat de leerlingen van groep 1 – 2 in groep acht zitten, wordt in alle groepen tweetalig onderwijs gegeven.