Boodschappen doen in Hortus

Boodschappen doen in Hortus.

Groep 4 is naar Hortus geweest om boodschappen te doen in de tuinen. De kinderen hebben kennisgemaakt met waar producten vandaan komen en van gemaakt zijn. Wat gek zo'n klimaatkast waarin het tropische regenwoud werd nagebootst, wat was het er benauwd! Dankzij de temperatuur hebben wij echte bananenbomen de koffieplanten gezien.

In de vlinderkast vlogen de mooiste en grootste vlinders ooit, ook hier was het tropisch warm. Tijdens de boodschappenspeurtocht mochten we ook van alles proeven; kaneel, banaan, appel, vijgen en we hebben de boom gezien waarvan rubber wordt gemaakt.

Aan het einde van de speurtocht mochten wij vertellen over wat we hebben gezien en geleerd. En we mochten de meest zachte boom even knuffelen.?