November 2017

We hebben de afgelopen weken hard gewerkt! We hebben gekeken naar wat we nog moeilijk vinden, maar ook wat er al heel goed gaat. De juf heeft dat nu helemaal goed in beeld en zo kunnen wij vanaf nu weer verder gaan knallen.

Naast hard werken, doen we eigenlijk ook wel veel leuke dingen. Zo doen we bij de Vreedzame school op dit moment een samenwerkingsopdracht. We hebben allemaal dezelfde kleurplaat gekregen en in groepjes van 4 of 5 moeten we deze hetzelfde kleuren. We zijn dan bezig met overleggen, je ziet welke kinderen de leiding durven te nemen, welke kinderen volgen, maar er ontstaat ook een hele mooie rolverdeling.

Ook groep 4/5 heeft natuurlijk mee gedaan aan de sponsorloop! We moesten lang wachten, maar uiteindelijk hebben we allemaal super goed ons best gedaan. Ook hadden wij de eer om de cheque, via Skype, te overhandigen aan de scholenstichting op Sint Maarten. Dat was wel een bijzondere ervaring!

Niet alleen in de klas werken wij hard, maar wij zijn ook naar de voorstelling van Super  oma geweest in Podium Mozaïek. Het was een super leuke voorstelling, we zaten met onze groep helemaal vooraan, zodat we alles goed konden zien en horen. Na afloop kregen we ook nog een sticker. Lieve ouders die mee zijn gelopen met ons, dank jullie wel!

Inmiddels is Sinterklaas met zijn pieten ook weer in het land. U heeft vast gezien dat de school prachtig versierd is. Dat is gelukt, omdat de kinderen prachtige knutselwerkjes hebben gemaakt, die de school nog mooier maken. De groepen 3, 4, 5 en 6 zaten gemixt door elkaar, zo konden we veel van elkaar leren en elkaar helpen waar het nodig was.

Ook hebben we een ware techneut in onze klas. Nicolas heeft met maar een klein beetje hulp een karretje in elkaar gezet, die de juf zo graag wilde hebben. Wij zijn erg blij met deze grote hulp en zullen het ook zeker onthouden voor de volgende keer!