Ziekenhuis

Groep drie start een ziekenhuis

Juf Anouk heeft last van haar oog. Wat moet zij nu doen? De kinderen van groep drie bedenken dat zij naar het ziekenhuis kan. Samen wordt er gebrainstormd over wat een ziekenhuis is. Er wordt door de kinderen hard gewerkt in de werkplaats en er wordt van alles gemaakt: een rolstoel, krukken, een hart monitor, lampen, medicijnen en ga maar door. Er worden zelfs operaties uitgevoerd in het ziekenhuis.

De kinderen onderzoeken hun eigen lijf, zij meten hoe lang hun benen, haren, oren of voeten zijn, Ze maken röntgenfoto’s van allerlei verschillende botbreuken, ze wegen zichzelf en we maken een grafiek wie er meer weegt dan de ander. Ze tekenen hun lijf en kijken in de boeken waar elke lichaamsdeel zit. Er wordt zelfs een heel ziekenhuis na getekend samen door de hele klas met allerlei verschillende afdelingen; operatiezaal, kinderafdeling, kraamafdeling, de wachtkamer, de plaats voor de ambulance, ook een lift is heel belangrijk.

Wij denken dat we bijna klaar zijn voor een echt spreekuur voor de ouders!