Brandweer

De brandweer
Tijdens het thema ‘De Brandweer’ heeft Teyana spullen van haar opa meegenomen naar school. Ze heeft een presentatie geven over heel oude brandweerspullen. Ze liet een oude blusser zien, een oude helm en een oud masker. Wat interessant om te zien hoe het er toen uit zag!

We hebben mooie knutselwerkjes gemaakt tijdens dit thema bij de les van juf Nelleke. De kinderen hebben ladders gemaakt en hebben brandweermannen en vrouwen gevouwen waar zij uiteindelijk zelf opkwamen om de brand te blussen.

Tijdens de rekenles gingen we een verhaaltje oplossen: “In één brandweerauto passen vijf brandweerlieden. Er rijden vier brandweerauto’s weg. Hoeveel brandweerlieden kunnen er mee?” Omdat ons wisbordje te klein werd, het lokaal niet paste en we geen genoeg ‘auto’s’ in de klas kwijt konden hebben we de rekenles naar buiten verplaatst.

Ook hebben we weer gebruik gemaakt van de ruimte die we hebben en hebben de kinderen een kazerne gebouwd. Bij de centrale worden de telefoontjes aangenomen en er werd genoteerd waarom en waar hulp nodig was. In dit geval stond Rikka vast in in de brand en was er van alles op haar gevallen. Gelukkig konden Reda en Victory haar zo snel mogelijk bevrijden! Taaatuuuu!