Welkom in groep 1/2A

Wij zijn nu met 25 kinderen en er komen er nog meer bij. En we hebben 1 juf: Juf Kristianne.

Wij spelen en werken elke dag met veel plezier. We kunnen werken in de taalhoek, rekenhoek of aan de puzzeltafel. Spelen in de huishoek, themahoek, bouwhoek of aan de zandtafel en nog veel meer! Er valt bij elk thema van alles te ontdekken aan de ontdektafel, de boekenhoek en in de themahoek. Er wordt zo veel mogelijk gedaan om het lokaal voor elk thema zo aansprekend mogelijk in te richten. Dit is een proces en gebeurt samen met de kinderen.

Inmiddels wordt dit het derde jaar dat wij bij de kleuters lesgeven in het Engels. Ook dit jaar geven we vanaf groep 1 30-50% van de onderwijstijd les in het Engels. We maken hiervoor gebruik van de Engelse lesmethode Show & Tell. De methode spreekt de kinderen erg aan doordat het veel gebruik maakt van liedjes, versjes, digibordspelletjes en digitaal beeldend materiaal in de vorm van vertelplaten e.d. Verder geeft de methode de leerkracht veel ruimte om met zoveel mogelijk concreet materiaal te werken, wat voor kinderen van vier en vijf jaar ontzettend belangrijk is. Alles gaat spelenderwijs want: kleuters leren door te spelen!

Groetjes van groep 1/2A en juf Kristianne.