Vreedzame School

De Visserschool is een Vreedzame School. Wat betekent dat? Het houdt in dat we meedoen aan een landelijk programma voor basisscholen, waarin sociale competentie en democratisch burgerschap centraal staan. Twee aspecten die wij erg belangrijk vinden in ons onderwijs. Het programma ziet de klas en de school als een leefgemeenschap, waarin kinderen zich gehoord en gezien voelen, en een stem krijgen. Kinderen op de Visserschool leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Zij voelen zich verantwoordelijk en betrokken bij wat er op school gebeurt.

Als Vreedzame School kennen we op school ook de rol van mediator. Mediatoren zijn leerlingen uit groep 7 en 8 die bij een probleem bemiddelen. Dit is een speciale taak waarvoor zij gesolliciteerd hebben. De mediatoren hebben samen met onze leerkrachten een training gevolgd. Elke dag hebben twee mediatoren dienst. Tijdens de pauzes lopen zij op het plein rond in een zichtbaar hesje om te helpen bij een conflict.

Wilt u meer weten over de Vreedzame School? Neem eens een kijkje op de website: www.vreedzameschool.nl